Fri frakt vid köp av minst 3 chokladkakor.

Vår Historia

Den 5 augusti 2021 började resan för Asta. Mitt intresse för tillverkning av egen choklad växte fram vid sidan av att arbeta som Digital Designer. Jag växte upp med en mormor som jobbade som konditor där choklad tidigt blev en stor del av mitt liv. Tanken av att tillverka egen choklad dök dock upp dagen då jag och min flickvän uppgivet diskuterade varför det fortfarande inte finns någon god växtbaserad mjölkchoklad. Jag bestämde mig för att försöka ta fram en riktigt god vegansk hållbar mjölkchoklad och beställde en melanguer och råvaror och processen var igång.

Efter flera månaders framtagning av recept hemma i köket i Malmö började vi se potential i chokladen. Familj och vänner fick vara med och provsmaka under framtagningen och till slut hittade vi rätt, en hållbar chokladkaka helt baserad på veganska råvaror.

Asta choklad tillverkas nu, 1,5 år senare, i Höganäs Chokladfabrik och drömmen att vår choklad ska nå ut till så många som möjligt har bara börjat! Asta betyder “this one” på rumänska. För att den är “the one”.

Ansikte

Vårt mål

Vårt uppdrag är att erbjuda en vegansk mjölkchoklad som ett alternativ till traditionell mjölkchoklad. Vi vill skapa den bästa veganska mjölkchokladen utan att skada, varken människor, djur eller miljö. En produkt som tillverkas under de mest etiska och hållbara förhållanden. Varje tugga är ett steg framåt för att inspirera människor till mer hållbara handlingar. Att ge bönderna bättre möjligheter, ge dig den där wow-upplevelsen och göra det som är rätt. Låt vår choklad förändra din syn på choklad för alltid!